onsdag 13 juli 2016

Leila, ånglokståg och Taxinge slott.

Hej hopp!
 
Idag har vi turistat för fullt här i Mariefred. Började dagen med att hyra en varsin cykel vid vårt boende. For sedan iväg in till staden. Där letade vi på Leilas General store. Och ohlala! Jag trodde att jag kommit till paradiset när jag klev in i butiken.
 


 
Efter ögonshoppingen hos Leila så drog vi iväg till Mariefreds tågstation för att gå ombord på ånglokståget som skulle ta oss till Taxinge slott. Och det var en häftig upplevelse att åka ett riktigt gammalt tåg som visslar och ryker om vartannat:).


 
Framme vid Taxinge slott så ställde vi oss i den låååånga kön som skulle ta oss till det omtalade och gigantiska fikabordet inne på slottscaféet. Och alltså, vilket kakbord! Ca 65 sorters hembakat! I slottsparken på Taxinge slott spelas programmet "Hela (kändis)Sverige bakar" in, så på fikabordet fanns bl a Gladys vinnartårta. Den var vi ju självklart tvungna att prova:). Och god var den. När vi proppat i oss vårt fika så gick vi en runda i den fina slottsparken och sedan tog vi tåget tillbaka till Mariefred.
 
Taxinge slottscafé.


Tågstationen Taxinge/Näsby.
 
Väl framme i staden igen så stannade vi till på Gripsholms värdshus. Där satte vi oss ned och drack lite gott med finaste utsikten över Gripsholms slott. Köpte sedan med oss lite mat för att sedan cykla hem till vår stuga. Och VAD händer?!? Jo mitt i ett av alla dessa fina kvarter med massor av fina hus så ser vi självaste Leila Lindholm i trädgården! Wohooo! Jag var bara tvungen att cykla tillbaka för att försöka ta ett litet smygfoto med mobilen. Tyvärr fanns hon inte kvar i trädgården men en liten ful bild fick jag på huset iaf. Starstruck!!!
Öl från Nyköping och ett glas rosé på Gripsholms värdshus.
 

Här inne i trädgården såg jag Leila:)
 
Nu sitter vi här i vår lilla stuga på 10m2 och är mätta och trötta. Jobbigt att semestra i Mariefred. Imorgon ska vi bl a göra ett besök på Gripsholms slott.
 
Må gott!
 
Kramis/Heléne
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar