måndag 14 november 2016

En viktig dag!

 
Hej hopp!
 
Idag mina läsare är det en mycket viktig dag som jag vill slå ett slag för. Det är nämligen Världsdiabetesdagen! Denna dagen startades 1991 för att uppmärksamma att diabetes är en sjukdom som ökar hela tiden i hela världen. Har suttit hela morgonen och tittat på Nyhetsmorgon och Efter tio med Malou där det har handlat väldigt mycket om denna hemska sjukdom. Peter Jihde som har diabetes sedan 4 år tillbaka har berättat väldigt mycket om sitt liv som diabetiker. Han har även skrivit en bok tillsammans med sin hustru om hur det är att leva i en familj där någon har denna hemska sjukdom.
 
 

 
Visste ni att 5 000 000 människor dör varje år  i världen på grund av diabetes.
 
 
 
 
 I min familj är vi drabbade av denna vidriga sjukdom då en av mina bröder fick diabetes i tidig ålder. Jag vet verkligen vilket lidande sjukdomen ställer till med för den drabbade men även familj, vänner mfl. Sjukdomen finns även på mina barns fars sida och hos mycket nära vänner till mig.
 
 
 
 
Diabetesförbundet säger att ca 450 000 personer har diabetes i Sverige. Man tror att ca 415 miljoner människor levde med diabetes i världen (2015).
 
Jag tänker läsa Peter Jihdes bok. Hoppas att du tänker detsamma.
 
 
Dagens inlägg blev väldigt annorlunda här på bloggen. Men en viktig dag som jag absolut ville uppmärksamma efter allt jag hörde på dagens morgon-TV, och med tanke på nära och kära och alla andra som lever med detta varje dag, livet ut.
 
Kramis/Heléne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar