fredag 6 januari 2017

Trettondedag jul

 

Hej hopp!
 
Kallt, kallt och kallt! -17 grader vid första hundpromenaden. Brrrr!
 
Clara åkte iväg tidigt i morse för en handbollscup i Borås-trakten. Hörde henne i köket redan klockan 03.40 och de skulle åka vid 5-tiden:). Är som sin mamma, vill vara ute i god tid ni vet. Äpplet faller inte långt från trädet🍏, som det så bekant heter:).
 
 
 
 
 Igår eftermiddag var jag på bio med en vän. Vi såg filmen om 101-åringen som smet från notan. Jag tyckte filmen var klart sevärd, men den första var något bättre. Efter filmen lagade vi mat tillsammans med Clara hemma hos oss. Vi gjorde plankstek. Äntligen, efter ca 6 år kom plankorna till sin "rätt". Har bara använt dem till annat än att laga mat på dem innan. Middagen blev jättegod så detta kommer jag absolut att göra flera gånger. När vi ätit färdigt så gick Clara och la sig och vi tittade bl a på bronsmatchen i hockey VM. En bra eftermiddag och kväll.
 
 
Finaste ljuslyktan i keramik är köpt hos Julia för några år sedan.

Idag gör jag inte så mycket här. Sally har nyss ätit ett stort godisben och jag druckit en kopp kaffe. Tänker vila en stund. Var uppe ganska länge igår, sovit dåligt i natt och vaknade tidigt av dotterns skrammel i köket.

Eftersom jag inte är så värst kyrklig av mig så blir det en något annorlunda bild på de tre vise männen så här på trettondedag jul. De sötaste vise männen jag skådat;)!
 
Trettonhelgen firas till minnet av de tre vise männens besök i Betlehem efter Jesu födelse.

 
Ikväll är jag bortbjuden till gamla vänner, och det ska bli jätteroligt. Det är ett par till som kommer dig. Så hela kvällen lång leker jag " femte hjulet";).
 
Kramis/Heléne

1 kommentar:

  1. Vad kul att det blev en bra bio/middags kväll och tack för en jättemysig fikastund och för dina tips. Kram Suss

    SvaraRadera