söndag 5 februari 2017

Två röda hus

 
 
 
Hej hopp!
 
Idag vill jag tipsa Er alla om ett urmysigt gårdscafé mitt i mörkaste Småland. Ett riktigt litet smultronställe vid namn Två röda hus. Där finns även en liten butik och ett Bed & breakfast. Du hittar det i Bodaskögle, som ligger ca 2,5 mil utanför Vetlanda.
 
Andra gången idag som jag är där.....och UTAN kamera. Skärpning frk Vitasjutton! Tur det finns kamera i mobilen:).
 

Blir lycklig av att se denna disk i alla glada färger.

 
 
 Caféet, som finns i ett gammalt hus från år 1860 serverar hembakat bröd, allt bakat på ekologiska ägg och riktigt smör. Finns även mackor, våfflor mm och en del glutenfritt.
 
 
 
 
Det ekologiska kaffet serveras i gamla kaffekoppar på fat. Allt i ett enda ihop-plock i alla dess färger och former. Så charmigt!
 
 

 
 
 I den lilla butiken som säljer heminredning finns lite av varje. En hel del i retrostyle, men även annat. Men det snyggaste i hela huset enligt mig är ändå kylskåpet från Smeg! Vill ha! Deras är i mintgrön färg. Hemma hos mig skulle det varit cremefärgat, rosa eller ljusblått. Kanske någon gång.....Who knows:).
 
 
Tänk att få driva något liknande!
 
 
Absolut ett smultronställe som jag varmt kan rekommendera. Har aldrig varit där på sommaren så längtar tills värmen kommer då jag kan dricka kaffe under äppelträdet i den gamla trädgården
 
Kramis/Heléne

2 kommentarer:

  1. Verkligen, vilket smultronställe! Synd att jag har så långt till Småland...
    Söndagskram från Kate

    SvaraRadera
  2. BlueHost is ultimately the best hosting company for any hosting services you require.

    SvaraRadera