måndag 27 mars 2017

En natt i Kiaaahlmaaaa

Hej hopp!

I fredags, när arbetsdagen var slut så åkte T och jag till Kalmar ( Kiaaahlmaaaa) för en hotellövernattning. Hotellet som vi bodde på heter Packhuset. Jag har varit där några gånger med Clara. Ett prisvärt hotell med bästa läge och jättemysig inredning. I priset ingår kvällsmål och frukost.
 
 
 
På fredagen gjorde vi inte så mycket mer än åt på hotellet och gick en kvällsrunda på staden. Sedan satt vi i hotellbaren, drack ett glas vin och spelade luffarschack:).
 

Vin & luffarschack på hotellet.

Hotellets baksida och veranda ut mot vattnet. God hotellfrukost.

Kalmar stad.

 
 
På lördagen blev det en del spring i affärerna. Och vi shoppade faktiskt litegrann, båda två. Sedan besökte vi ett café som heter Kullzénska caféet. Hade fått tips från en arbetskamrat om detta hak. Möblerna och inredningen var i 1800-tals stil. Många små fina rum att sitta och dricka kaffe i. Kändes som om tiden stått stilla där inne. Åker man till Kalmar så är det helt klart värt ett besök.
 

Kullzénska caféet. Och en som inte ville vara med på bild men blev ändå:).
 
 
Efter allt vårt spring i affärer så åkte vi till Kalmar slott. Gick och strosade lite inne på slottet och även i parken utanför. Så fint där och vädret var ju helt underbart, även om det blåste lite.
 
 

Kiaaahlmaaaaa slåt:)I slottsparken såg jag den pyttigaste & sötaste lilla harungen

 

Avslutade besöket i Kalmar med en tur till det blågula varuhuset där jag inhandlade en del till min flytt.

En bra Kalmar-tripp med fint väder, god mat och en del shopping.

Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen en stund innan det är dags för matlagning och arbete.

Kramis/Heléne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar