torsdag 25 maj 2017

Canvas & Pion på Fagersta-skåpet

Hej hopp!
 
Torsdag och röd dag. Vaknade klockan 10, kunde inte sova mera. Gick upp gjorde frukost och satte mig på balkongen. Härligaste starten på dagen efter nattjobb!
 
Första natten på jobbet gick bra. Lite småtrött framåt fyra, som alltid när man hoppar på nattskift och innan kroppen vant sig. Så funkar det för mig i alla fall.
 
Igår när jag besökte Gretas blommor så köpte jag inte bara Ernstmattan som jag visade Er igår. Nej den var inte ens tanken att köpa när jag klev in i butiken. Meningen med besöket var lite snittblommor. Köpte bland annat en alldeles så fin pion i rosa färg. Åh vad jag gillar denna skönhet! Jag har mina älsklingsblommor. Pionen är en av dem. Andra blommor som får titulera sig Vitasjuttonsälsklingsblommor är bland annat förgätmigej, mårbackapelargon och syrén.
 
Innan jag flyttade till min lägenhet så beställde jag två canvastavlor på Sally. Denna på bilden nedan och en i svartvitt. Den sistnämnda har Clara med sig till Vimmerby så den kan jag tyvärr inte visa. Både pion och bild har jag ställt på mitt fina gamla skåp som kommer från min farmor & farfars hem i Fagersta. Älskar det så!
 
 


Så härligt med fladdret i gardinen när balkongdörren är öppen.

Bilden på Sally tog jag i höstas vid Hultaby slottsruin.


 
 
I eftermiddag har Alexander och jag varit och hälsat på far/morfar som för tillfället bor på ett korttidsboende. Han ska vara där i ca 3 veckor. Bäst för både honom och mamma. Han var vid ganska gott mod. Vi hade med oss hans Ipad och Alle visade honom hur han gör för att kunna titta på fotboll. Hans älskade IFK Norrköping spelar på lördag (tror jag det var). Då kan han se på det.....om han kommer ihåg vad Alle visade;). Han tyckte inte att hans grannar på korttidsboendet såg ut att gilla fotboll på tv precis. Kan nog hålla med;).
 
Men alltså, vilken TV-kväll jag har haft. Först en timma om Kronprinsessan Victoria och sedan en konsert med Laleh. Vilka fantastiska människor, båda två! Ångrar mig sååå att jag inte åkte till Jönköping när Laleh var där.
 
Tanken var att jag skulle jobbat i natt också men chefen hörde av sig till oss i morse och sa att vi skulle vara lediga istället. Snällt!
 
Tjing!
 
Kramis/Heléne

1 kommentar:

  1. God morgon säger jag idag då, på min lediga dag också..:) Underbara pion, och visst är det vackra. Den gör sig fint på skåpet tillsammans med Sally! Fagersta är lite av "grannbyn", då jag är född och bor i lilla Sala!
    Hoppas verkligen att papa fick se matchen, och att personalen fanns till hands om minnet svek! Önskar Dig en riktigt fin helg med massor av solsken och värme!
    Kram från Kate

    SvaraRadera