lördag 1 juli 2017

Ibland måste man få känna sig lite mallig & stolt

Hej hopp!
 
Och hej hej Juli.
 
Idag är det precis en sådan dära dag då jag känner mig lite mallig och stolt över mig själv;). Stolt och mallig för att jag har varit duktig (enligt mig själv då alltså;)). Jag har nämligen bakat tre olika saker och gjort färdigt flädersaften.
 
Igår bakade jag en sorts matbröd, som tyvärr inte hamnade på bild. Det provsmakades i morse och fick godkänt. Gjorde även klart flädersaften som hade stått i källaren i 48 timmar och gojsat till sig. Gårdagen bjöd på ett riktigt skruttväder så det var väldigt mysigt att gå här inne och pyssla med tända ljus lite här och var och ett regn som smattrade mot mitt köksfönster.
 
 
Mitt köksfönster igår

 


Dagens bakning har bestått av knäckebröd och bullar. Det förstnämnda har jag aldrig bakat men smakat hos en del vänner och gillart verkligen. Har inte gjort efter samma recept som dem men detta blev lika mumsigt tycker jag. Receptet är hämtat ur boken "Baka som en stjärna".

Mums! 

Medans knäckebrödet stod i ugnen i ca 1 timma så gjorde jag bulldegen. Med mycket kardemumma i! Receptet hämtade jag ur en av Leilas böcker.
 
 
Dessa fyra skapelser är det alltså som har fått mig att känna mig lite mallig idag *blink blink*.
 
Nu ska mallgrodan gå ut med sin hund:). Sedan blir det mat och lite sök efter semesterresa. Med ett glas vin till.
 
Because I´m worth it.
 
Hoppas ni alla har en fin lördag.
 

Kramis/Heléne
 3 kommentarer:

 1. Jaaa, stäck på Dig och var mallig!!! Det väldans gott ut!!! Hopas Du hittar en semesterresa!! Kram från Kate

  SvaraRadera
 2. Hej, Det hela låter som ett fantastiskt upplägg tycker jag :-) Hoppas du hittar en bra resa.
  Men vad full av beundran jag är för folk som bakar. Jag vill, men det blir aldrig av och så är jag urkass på degar. Smet går bra, som sockerkakssmet, men degar blir bara kletiga och allt fastnar och så blir bullarna hårda. Flädersaft ser underbart gott ut!

  Ha en fin kväll!

  Kram,

  Anneli i Dalarna

  SvaraRadera
 3. Klart man får vara mallig. Du har ju gjort hur mycket gott som helst. Kram Anette

  SvaraRadera